top of page
Logo-Zo.-tuinontwerp-(wit).png

Over ZO. Tuinontwerp

Waarom ik gestart ben met ZO. Tuinontwerp?

Van niets iets maken. Het geeft mij een kick om dat te bereiken. Nog meer voldoening haal ik uit de verbazing en enthousiasme die te zien is bij de opdrachtgever.

 

Zoals voor vele mensen een droom groeit in hun kindertijd, geldt dat klassieke verhaal ook voor mij. Mijn jeugdtekeningen zijn schetsjes van huizen en meubels. De blokken werden meer en meer tot speciale bouwwerken omgetoverd. Tijdens mijn jeugd is mijn interesse gewekt voor buitenruimte, doordat mijn ouders de achtertuin lieten ontwerpen en uitvoeren. Met verbazing heb ik elke dag na schooltijd zitten kijken naar de mannen die een hoop zand om wisten te toveren naar een tuin zoals in het ontwerp, maar dan in het echt! Dat wilde ik ook kunnen creëren!

Ontwerpen heb ik mij eigen gemaakt tijdens mijn opleiding, Urban Design. Ik ben geschoold tot ontwerper openbare ruimte. Een project in de openbare ruimte geeft heel veel uitdaging en diversiteit, maar ik vind niets zo leuk als het ontwerpen van een kleinschaliger project, zoals een achtertuin. Waarom? Bij een tuinontwerp is er één op één contact met de opdrachtgever. Samen kijken naar de wensen, smaak en functionaliteit. Als dat goed zit, dan kan de droomtuin heel snel realiteit worden!

bottom of page